Ring til os
62 61 50 69
Du er her:forside » Referencer

Referencer

Her kan du læse et udvalg af vore referencer.

Læs vores avis artikler; “Fra solceller til jordvarme” og “Godt for pengepungen

Case: Ole Pultz

ole-pultzValget faldt på jordvarmen: Størst effekt, mindst besvær

Da Bente Perch og Ole Pultz skulle vælge et alternativ til deres pensionsmodne oliefyr, faldt valget på et jordvarmeanlæg. Her fik de den rette kombination af stor effekt og mindst muligt besvær.

Oliefyret nærmede sig de 30 år og var ved at være klar til pensionering. Men hvad skulle afløse det gamle oliefyr?
– Vi har også et brændefyr, kiggede på gasovne og overvejede et træpillefyr som en mulighed, men jeg er over 60 år. Og selvom jeg lige nu godt kan arbejde med brænde, hvordan ser det så ud om ti år? Har jeg så kræfter til det, spurgte Ole Pultz sig selv, da valget skulle træffes.

Mødtes til et møde

Det rette alternativ mødte Bente og han på et møde om alternative muligheder for opvarmning, hvor Fyns Varmepumpecenter deltog og fortalte om jordvarme:
– Det var Assens Kommune, der holdt mødet på Vissenbjerg Skole. Her blev der fortalt om jordvarme, solceller osv. i forbindelse med kommunens mål om at få udrangeret så mange oliefyr som muligt. Vi mødte Fyns Varmepumpecenter på mødet og syntes, at jordvarme lød som en fornuftig løsning, fortæller Ole Pultz.
– Efterfølgende kom Bjarne ud og kiggede på vores ejendom og grund. I første omgang skulle han vurdere, om vi havde jord nok til at kunne etablere et passende anlæg. Firmaet udarbejdede herefter et tilbud, hvor han vurderede, at vi skulle have 330 meter slange i jorden for at dække vores behov. Det viste sig i sidste ende, at der var plads til 390 meter.

Halveret varmeregning: ”Ikke så dårligt endda…”

Ole Pultz smiler selv af den jyske tilbageholdenhed, da han konkluderer omkring de positive oplevelser med jordvarmanlægget – og det konkrete udbytte i form af energi og nedbragte varmeregninger:
– Alt i alt er det ikke så dårligt endda… Fyns Varmepumpecenter havde regnet ud, at vi skulle bruge 6800 kW om året. Vi har de første to år i gennemsnit brugt 5000 kWh på jordvarmeanlægget, hvilket bliver suppleret med varme fra brændefyret, som vi har beholdt og brænder nogle rummeter af i om året. I forhold til olien, så har vi på den måde halveret vores varmeregning.

Professionel oplevelse

– Vi har været rigtigt godt tilfredse med Fyns Varmepumpecenter, som vi oplevede som meget professionelle. Bjarne holdt, hvad han lovede – og mere til. Vi kunne mærke, at han havde lavet mange anlæg før og vidste, hvad han havde med at gøre, fortæller Ole Pultz:
– Firmaet overholdt samtidig deres egne tidsfrister, og det, vi var blevet stillet i udsigt, det blev indfriet. Det gjaldt også for de samarbejdspartnere, som Fyns Varmepumpecenter entrerede med. Det var også dygtige folk, der havde det grej, der skulle til. For eksempel da slangerne skulle lægges i jorden. Her blev der gravet meget nænsomt og taget hensyn til omgivelserne, slutter Ole Pultz.

Kunde: Carsten Jørgensen

carsten Luft-vand-varmepumpe i central rolle: Lang og grøn tradition i Årslev

Det er over 30 år siden, at Carsten Dion Jørgensen gjorde sig de første erfaringer med grønne løsninger i huset i Årslev. Den lange tradition fortsætter han nu med en ny løsning, hvor et luft-vand-varmepumpeanlæg spiller en central og effektiv rolle.

– Jeg har altid været energibevidst, så allerede i 1983 fik vi etableret en brugsvandsvarmepumpe, der skulle forsyne os med varmt vand og ventilere huset. Det kørte upåklageligt, men blev taget ud af drift i forbindelse med ændringen af varmeforsyningen. Samtidig med at vi fyrede økonomisk, så var det med til at begrænse vores olieforbrug, fortæller Carsten Dion Jørgensen, der året før, havde fået sat en fastbrændselskedel ind. Den tog han dog på et tidspunkt ”ud af drift” igen, da han ikke længere ønskede at arbejde i træ som brændsel. Det var for tungt og besværligt.

”Tre i ét”-anlæg

carstenI 2012 fortsatte Carsten Dion Jørgensen den grønne bølge, da han investerede i et ”tre i én”-anlæg, som han bad Fyns Varmepumpecenter definere og etablere.
Løsningen bestod af…: Udskiftning af bestående oliefyr til
· en luft-vand-varmepumpe til opvarmning af bolig og varmt vand
· et ventilationsanlæg med varmeveksler (udsugning opvarmer indblæst luft), der sikrer et sund indeklima.
· solceller, der laver strøm (i 2013 producerede solcellerne 6590 kW)

– I oktober 2012 kontaktede vi Fyns Varmepumpecenter, der var hurtige til komme med et tilbud, så vi kunne nå at tilmelde os den gunstige solcelleordning, hvor man kan lagre sin strøm på el-nettet, indtil man får brug for den. Det var den ordning, der blev stoppet i november 2012, fortæller Carsten Dion Jørgensen, der glæder sig over de markant nedbragte energiomkostninger.

Anbefalet fra andrecarsten

– Vi havde hørt om Bjarne og Fyns Varmepumpecenter fra nogle bekendte, der brugte firmaet til serviceopgaver, og de var meget tilfredse med firmaets arbejde. Vi havde samme oplevelse fra første sekund, og vi var ikke i tvivl om, hvem der skulle udføre opgaven, da vi havde modtaget et meget fyldestgørende tilbud.
– Jeg er selv uddannet elektriker og kender til det håndværksmæssige, og arbejdet er udført, som jeg ønskede (det). Sådan var det hele vejen igennem fra vi modtog tilbuddet fra Bjarne og indtil anlægget stod færdigt, runder Carsten Dion Jørgensen af.

Kunde: Hans Nielsen

Luft til luft-anlæg løste særlig opgave: Grundighed gav gevinst

Da Hans Nielsen på Sydfyn skulle have et luft til luft-anlæg, gik han som altid grundigt til værks. Han ville være sikker på, at anlægget især kunne løse én særlig udfordring, nemlig at fordele varmen bedre i en stue med loft til kip.

– Vi kiggede på mange forskellige anlæg og var grundige i vores forarbejde. Når vi sammenlignede anlæg, handlede det blandt andet om økonomi, forrentning og drift på anlægget, men det handlede også om, hvordan det arbejdede med den udvendige temperatur i forhold til den temperatur, vi ønskede indenfor, fortæller Hans Nielsen om den første del af processen, der siden bragte ham til Fyns Varmepumpecenter:
– Bjarne præsenterede os for et anlæg, der var typegodkendt og produceret i Sverige. Det var for mig en virkelig blå- og svanemærkestempling af løsningen. Svenskerne har kendt til og brugt anlæg som de her i mange år. Og når et anlæg fungerer godt under svenske forhold, så er det også godt til danske.

Opvarmet stue for 8 kroner

– Vores brændeovn er den primære kilde til varme i huset. Den trækker stue, bad, køkken, soveværelse og badeværelse. Til gengæld har den svært ved at trække stuen, hvor vi opholder os mest, fordi stuen er høj med loft til kip. Her samler varmen sig i en lomme øverst i rummet.
– Det problem har vi nu fået løst med luft til luft-anlægget, der giver os mulighed for at varme hele stuen op for kun 8 kroner i døgnet, siger Hans Nielsen og fortæller om det valgte anlæg:
– 9-anlægget ville egentlig være stort nok, men da prisforskellen kun var et par tusind i forhold til et større anlæg, så anbefalede Bjarne os at vælge det store, da en større tomgang gør anlægget billigere i drift.

Positivt overrasket

Hans Nielsen indrømmer gerne, at han var en anelse skeptisk i forhold til, om et luft til luft-anlæg ville være effektivt nok til at løse opgaven:
– Det har dog til fulde levet op til forventningerne – og mere til, da jeg i starten var skeptisk og ikke havde så store forventninger. Jeg er dog blevet positivt overrasket og har måtte æde en kamel, da en varmepumpe har vist sig at være en rigtig god løsning, smiler Hans Nielsen.

Udførte installationer

Her kan du se billeder af flere af vores udførte installationer