Ring til os
62 61 50 69
Du er her:forside » Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpe

Det bedste valg af luft til luft varmepumpe

Luft-luft varmepumper består af en ude- og en indedel og er nem at betjene via den medfølgende fjernbetjening. Der findes utallige fabrikater og modeller og vi forsøger gerne at skaffe netop den luft-luft varmepumpe, du ønsker installeret. Da billige luft-luft varmepumper kan vise sig at være et dyrt bekendtskab, anbefaler vi dig luft-luft varmepumper fra Samsung, hvor pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen. De er beregnet for det Nordiske marked med effektive årsvirkningsgrader (SCOP), der er blandt de bedste på markedet – så luft-luft varmepumperne selv ved lave minus temperaturer stadig yder tilfredsstillende. Luft-luft varmepumperne leveres med gode garantiordninger og udmærker sig ved at være blandt de mest lydsvage på markedet. Samtidig kan der opnås energisparetilskud. Kriteriet herfor er nu, at varmepumpen opfylder kravene i BR18.

Vi har gennem tiden installeret og serviceret mange forskellige mærker, og i dag står der Samsung på 8 ud af 10 luft til luft varmepumper, som vi installerer ude ved vores kunder på Fyn. Varmepumper fra Samsung kan vi stå inde for og det er den vi oftest anbefaler vores kunder:

Samsung_varmepumper

Samsung varmepumper luft til luft er specielt gode fordi Samsung gennem mange år har produktudviklet og optimeret på luft-luft varmepumperne og derigennem har opnået fantastiske resultater indenfor såvel effekt, lydniveau og forbrug. Den store produktudvikling hos Samsung har medvirket til at de øvrige producenter også har lanceret nye modeller og dette har dermed sikret en hurtig udvikling i branchen som helhed. Samsung luft-luft varmepumper er med indbygget WiFi så der ikke skal tilkøbes fjernstyring eller WiFi modul.

Læs mere om Samsung varmepumper

 

Hvordan opvarmer luft-luft varmepumper boligen

Luft-luft varmepumper udnytter den energi, der er i udeluften og overfører den til den luft, der cirkulerer i boligen. Den opvarmede luft ledes ned langs væggen og fordeles jævnt og giver en komfortabel og ensartet temperatur ved både gulv og loft, så man undgår fodkulde og kolde områder.

 

_C7T5020

Luft-luft varmepumper giver bedre udnyttelse af varmen

Den øgede cirkulation i luften giver bedre udnyttelse af varme fra andre varmekilder som f.eks. brændeovn. Det er vigtigt at finde den bedste placering af luft-luft varmepumpen så den udnyttes optimalt.

Få rådgivning om optimal placering af luft-luft varmepumpen

Hos Fyns Varmepumpecenter kommer vi gerne ud og hjælper med at finde den bedste placering både til luft luft varmepumpens indedel, der helst skal have en central placering, så varmen fordeles bedst muligt ud i boligens opholdsrum og til luft luft varmepumpens udedel, der yder bedst hvis den placeres, hvor der er lidt læ.

 

Sundt og behageligt indeklima med luft-luft varmepumper

Luft-luft varmepumper sikrer et behageligt og sundt indeklima, idet de er udstyret med filtre, der renser luften. Luft-luft varmepumperne renser luften i boligen med forskellige filtre, hvoraf nogle fjerner grove partikler som støv og hår samt røgpartikler fra luften. Desuden er visse anlæg udstyret med et plasmacluster filter hvis effektive ionteknik, der er baseret på naturens egen metode, frigiver positive og negative ioner når luften passerer igennem anlæggets indedel. Herved renses luften for fugt, pollen og lugtgener som f.eks. tobaksrøg og eliminerer luftbårne bakterier, vira og allergigener.

Luft-luft varmepumper ikke kun til el-varmehuse

Luft-luft varmepumper er perfekte i boliger, der har elvarme, hvor der kan opnås besparelser på op til 50 % i fyringsudgiften. Luft-luft varmepumper er dog også ideelle som et miljørigtigt og besparende supplement til opvarmning ved alle andre typer af varmeanlæg og en oplagt grøn backup for boliger, der opvarmes med pille- eller brændefyr samt olie- og gasfyr. Derved forlænges den fyringsfri periode, hvor der kan slukkes helt for fyret – både forår og efterår.

En luft-luft varmepumpe giver bedre udnyttelse af fritids- og sommerhuset

Varmepumperne har alle en form for vedligeholdelsesvarme, hvilket er ideelt til fritidshuset eller sommerboligen. Når huset forlades indstilles funktionen til grundvarme, vedligeholdelsesvarme eller 8-10 graders funktion. Problemer med kondens, skimmel og indelukkethed undgås derved. Det bliver derved nemmere at udnytte fritidshuset om vinteren, da man hurtigt får temperaturen op på et behageligt niveau, hvilket også kan klares inden ankomsten til huset ved hjælp af et opkald til et fjernstyringssystem.

Fjernstyringssystemet tilkøbes som tilbehør, således at varmepumpen kan styres via mobiltelefonen. Enkelte fabrikater er med indbygget WiFi, der kan styres via en App på smartphones eller tablets. Sidstnævnte kræver at der er internet i huset.

Multi-split anlæg – flere indedele til samme udedel

Enkelte fabrikater har luft-luft varmepumper, hvor indedelen kan monteres ved gulv (som en radiator) andre fabrikater har muligheden for at der installeres én udedel og 2 eller flere indedele – typisk til større boliger eller flerplanshuse.

 

Montering af luft-luft varmepumpe ved Fyns Varmepumpecenter

Hos Fyns Varmepumpecenter monteres luft-luft varmepumpens udedel på vejrbestandigt (galvaniseret) vægbeslag og gennemføringer i mur lukkes med gnaversikret isoleringskit. Monteringen kan typisk klares på en halv dag.

 

Skjuler til luft-luft varmepumpe

Til udedelen kan som tilkøb leveres en skjuler udført i modstandsdygtigt fyrretræ, som lever op til de krav, der stilles til luft-flowet. Skjuleren leveres med ubehandlede vægge mens låget er forbehandlet med vandafvisende linolie. Indvendige mål på skjuler er 940 x 600 x 410 mm.

 

Profort GSM modul

Der findes mange systemer til fjernkontrol af varmepumper. En af de løsninger, der giver dig flest muligheder er Proforts IR-fjernkontrol. Med IR-fjernkontrol kan du via mobiltelefonen bl.a. tænde og slukke for varmepumpen, få alarm ved strømafbrydelse og styre grundvarme funktionen.
GSM modulet virker med alle Sim-kort.

 

BroadLink RM2 til WiFI

Med BroadLink RM2 der sluttes til WiFi styres luft-luft varmepumpen via en app på din smartphone.

Læs også om vores luft-vand varmepumper