Ring til os
62 61 50 69
Du er her:forside » ErP Energimærkning

ErP Energimærkning

Energimærkning af varmepumper

FAKTA: Nye energimærkningskrav til varmekilder fra september 2015

ny energimærkning 2015For boligsøgende og boligejere, der netop nu spekulerer i, hvordan man opvarmer sin bolig klogest muligt, giver det god mening at orientere sig om de nye EU-regler om energimærkning af varmekilder, som er trådt i kraft den 26. september 2015. For at nedbringe produkters energiforbrug stiller EU krav – de såkaldte ecodesign-krav – så de mindst energieffektive produkter bliver fjernet fra markedet. Det vil sige, at alle gaskedler, varmepumper og varmeløsninger i det hele taget skal opfylde de tekniske krav fra EU. Mærkningen skal gøre det lettere for slutbrugeren at sammenligne produkter og vælge det rigtige ud fra mærkningen – ligesom man kender det fra vaskemaskiner og køleskabe i dag. Derfor er der endnu mere grund til at undersøge varmekildernes holdbarhed i henhold til både EU-regler, energieffektivitet og miljøvenlighed.

Læs mere om ecodesign-ordningen på Energistyrelsens hjemmeside.

Op mod hver anden vil bruge energimærket når der skal vælges varmeanlæg

Ifølge en undersøgelse foretaget af Bosch Termoteknik er kendskabet til energimærkningen for varmeløsninger lavt. Kun en ud af ti danske boligejere kender til den nye mærkning, selvom der er udsigt til store besparelser ved at vælge energieffektivt.Til gengæld siger hele 45 procent af danskerne, at de i høj eller meget høj grad vil bruge den nye ordning, mens kun 5 procent siger, at de i lav eller meget lav grad vil orientere sig ved hjælp af den nye ordning, når de overvejer varmeløsninger til hjemmet.
Undersøgelsen viser at der er et ønske om at vælge energieffektivt og det er positivt, idet det sammen med den individuelle vurdering vi foretager af boligen i forbindelse med tilbuds-givningen, vil gøre det mere overskueligt for dig som kunde at vælge den bedste løsning både når det drejer sig om det økonomiske incitament nu og her i form af prisen for anlægget og på sigt – den fremtidige fyringsudgift og dermed den årlige besparelse. Derudover bliver det også mere overskueligt at se, hvad der skal til for at vælge så grøn og miljørigtig en løsning som muligt.

Fyns Varmepumpecenter giver gerne en vurdering af hvilken løsning der vil være bedst egnet i din bolig og beregner den potentielle besparelse, du kan opnå, da det stadig kan være kompliceret at vælge den rette løsning, selvom det nye energimærke er en god hjælp .

Hvis du er interesseret i at høre mere om varmepumper og/eller den nye energimærkning, kan du kontakte Fyns Varmepumpecenter på tlf. 62 61 50 69 eller på mail info@fynsnaturvarme.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Data fra undersøgelsen foretaget af Bosch Termoteknik

Hvor godt kender du til den nye EU energimærkning (ErP) for gaskedler og varmepumper, som træder i kraft til september?

Kender godt2 %
Kender lidt7 %
Kender ikke90 %

Vil du bruge energimærkningen, kendt fra køleskabe og fjernsyn, som vejledning, når du skal vælge varmeløsning fremover?

I meget høj grad15 %
I høj grad30 %
I nogen grad19 %
I lav grad2 %
I meget lav grad3 %
Ved ikke32 %

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen omhandler danskernes kendskab til ErP-mærkningsordningen. Den er udarbejdet på baggrund af i alt 977 gennemførte interviews med repræsentativt udvalgte danske boligejere på 18 år og derover. Undersøgelsen er udarbejdet af Norstat for Bosch Termoteknik og er gennemført som en webbaseret undersøgelse i perioden 15. juni – 5. juli 2015.

 

Læs mere om Fyns Varmepumpecenter»